Disseny del cartell de la Festa Major de Gallecs 2015.
Ja fa temps que es parla d’una plaga de conills a Gallecs. Pagesos, consorci, hortelans, etc, diuen que és un problema. Els animals, és clar, es mengen els sembrats, les hortalisses, fan forats al terra per viure-hi i reproduir-se, i tota mena de maleses semblants.
La conclusió de tot plegat: hi ha una plaga de conills. La solució: s’han d’eliminar, amb fures domèstiques, instal·lant trampes, com sigui. Els conills molesten molt.
Però, quin és el significat de la paraula plaga? El diccionari de l’Enciclopèdia Catalana ens dóna diferents definicions:
- Abundor excessiva d'una cosa nociva, molesta o desagradable.
- Dany greu o circumstància perjudicial que afecta gran part de la societat.
- Proliferació d'un organisme vivent que provoca la destrucció d'altres éssers vius en envair-los.

Llavors, penso. Una plaga també podría ser la corrupció política, és abundant, nociva, molesta i desagradable. O els cotxes que circulen pels carrers de les nostres ciutats i pobles contaminant laire que respirem, són un dany greu perjudicial que afecta a gran part de la societat. O la gent que va pel carrer mirant el seu smartphone mentre camina i es xoca am altra gent que també camina mentre mira el seu smartphone. O la proliferació de notícies futbolístiques als mitjans publics, fins i tot quan no hi ha partits de futbol, són danys greus que afecten a gran part de la societat.

Continuu pensant. No som la humanitat una proliferació dorganismes vivents que provoca la destrucció daltres éssers vius? Ningú parla llavors de parar trampes mortals als conductors que circulen amb els seus cotxes contaminant laire del nostre poble, o de ficar fures pels forats de gent corrupta.

Potser si no ens haguéssim carregat el nostre entorn, Gallecs per exemple, si encara hi visquéssin guineus, fures salvatges, òlives, els seus predadors naturals vaja, potser no parlariem de plagues de conills, i no pensaríem en com eliminar-los.

I llavors un dia mencarreguen el disseny del cartell de la Festa Major de Gallecs daquest any, i penso que nosaltres som els conills, que som la plaga, i penso també que no hi ha en tot el Vallès una Festa Major més original, autèntica i erógena que la Festa Major de Gallecs, i llavors, dissenyo el cartell.
Visca Gallecs! Salvem Gallecs!

Esbossos inicials.


Conceptes.


Conills que ens envolten.


Conills i conilles del món, uniu-vos i veniu a gaudir de la Festa Major de Gallecs!


Programació de la Festa Major de Gallecs!


Disseny de la samarreta de la Festa Major de Gallecs 2015 amb estampat reflectant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada