Disseny del cartell per la pel·lícula de la Neus Ballús, La Plaga.

Fa uns quatre anys la Neus Ballús em va començar a parlar del seu propòsit de filmar el seu primer llargmetratge. Va ser llavors quan em va encarregar que pensés en el cartell d’aquesta pel·lícula. Per mi, més que un encàrrec, va ser un regal. Vam començar dissenyant el dossier per poder presentar la pel·lícula a productores, canals de TV, subvencions, etc. Així és com em vaig començar a endinsar en el món de La Plaga.
Un atleta moldau de lluita lliure que ha de treballar com a pagès. Un pagès ecologista que ha de fer de mosso de magatzem a la Coca-Cola, una prostituta en hores baixes… Com diu la sinopsi: “La Plaga és una pel·lícula d'històries creuades, que ofereix un sorprenent retrat de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s'interpreten a si mateixos, després d'un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a Ballús per mostrar la incertesa i l'esperit de rebel·lia que caracteritza l'Espanya de la crisi.”
Personatges desubicats, que lluiten per sobreviure en un espai que no és el seu. Poc a poc aquesta idea va anar agafant forma: un lluitador de lluita lliure al mig dels camps de conreu de l’espai rural de Gallecs, lloc on es desenvolupa la pel·lícula. Finalment vaig pensar que aquest seria un bon icona per atreure als espectadors sense ser massa descriptiu.
Tot i que la Neus Ballús i el Pau Subirós, directora i productor de La Plaga i cofundadors de la seva productora El Kinògraf, sempre m’han donat una llibertat creativa absoluta i una confiança cega en la meva feina, quan vaig presentar-los la idea per al cartell, van mostrar alguna reserva al respecte. Després de donar-li algunes voltes i de buscar alternatives, vam deixar reposar aquesta idea durant uns dies i llavors vam veure clar que aquella era la imatge de La Plaga.
Quan va arribar el moment de fer la foto, ho vaig tenir clar, el fotògraf havia de ser el Mariano Herrera. Un dels millors fotògrafs i retratistes que conec. Versàtil, imaginatiu i resolutiu, un tot terreny de la fotografia. El bon ull del Mariano Herrera sap treure-li suc a l’escena més inverosímil, trobant la bellesa, la poesia, la màgia, en tot allò que l’envolta. Podeu veure el seu treball al web: http://www.marianoherrera.com
Mariano Herrera disparant la foto del cartell amb Iurie Timbur com a model.
6 d'octubre de 2012, Gallecs, Barcelona. Foto: xclavijoclickdiary

Mariano Herrera i Neus Ballús amb tres dels protagonístes de La Plaga,
Iurie Timbur, Raul Molist i Maribel Martí.
6 d'octubre de 2012, Gallecs, Barcelona. Foto: xclavijoclickdiary

La directora de cinema Neus Ballús durant el rodatge de La Plaga.
30 d'agost de 2011, Gallecs, Barcelona. Foto: xclavijoclickdiary

Claqueta de La Plaga.
13 d'agost de 2011, Gallecs, Barcelona. Foto: xclavijoclickdiary

Part de l'equip de rodatge de La Plaga.
13 d'agost de 2011, Gallecs, Barcelona. Foto: xclavijoclickdiary

Part de l'equip de rodatge de La Plaga.
13 d'agost de 2011, Carrer Ferrocarril, Mollet del Vallès, Barcelona. Foto: xclavijoclickdiary

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada